Zaščita telefona pred virusi je ključna


Zaščita telefona pred virusi je izredno pomembna, čeprav velikokrat na to sploh ne pomislimo. Telefoni so ogroženi ravno tako kot naši osebni ali poslovni računalniki, še posebno zdaj, ko so pametni telefoni v take razvoju, da jih velikokrat nekateri uporabljajo že kar namesto računalnika, za vse, za kar je to mogoče. Za vas smo poiskali najboljšo zaščito telefona pred virusi, ki jo lahko uporabite tudi za vaše tablice. Zavedati se moramo, da je zaščita telefona pred virusi izrednega pomena še posebno zato, ker preko telefona posredujemo ogromno osebnih podatkov, ravno tako pa jih veliko tudi shranjujemo, zato si vsekakor ne želimo, da bi kakšen nepridiprav preko virusa dostopal do naših podatkov. Večina ima na pametnih telefonih shranjene tudi podatke bančnega računa oziroma preko aplikacije dostop do bančnega računa.

zaščita telefoni pred virusi

Ali ste vedeli, da je dnevno ogroženih kar 17 milijonov pametnih telefonov in tablic, zaradi najrazličnejših virusov in drugih programov, ki želijo poškodovati vaš telefon ali zlorabiti vaše osebne podatke? Zaščita telefona pred virusi pa lahko pomaga, da se teh težav obranimo. Za zaščito telefona pred virusi lahko poskrbimo do neke mere tudi sami in sicer tako, da pri pridobivanju aplikacij uporabljamo izključno za to namenjena sredstva, za androide je to trgovina Google Play medtem ko uporabniki Applovih izdelkov uporabljajo iTunes. Za uporabnike Androida je ena izmed najboljših aplikacij za varovanje in najboljša zaščita telefona pred virusi program Comodo Security and Antivirus. Gre za povsem brezplačno aplikacijo, ki si jo lahko namestite na svoj telefon, naprednejše funkcije te aplikacije pa omogočajo tudi, da vas s pomočjo SMS-a opozorijo v kolikor gre za izgubo ali pa krajo vašega telefona oziroma tablice. Program omogoča izbris podatkov na daljavo in pridobitev slik za odkrivanje lokacije, kjer se nahaja telefon.

Naslednja aplikacija pa se imenuje Lookout Mobile Security, ki je primerna tako za uporabnike Androida, kot tudi za uporabnike iOSa. Gre za najboljšo zaščito za vaše osebne telefone in tablice, tako pravijo tudi strokovnjaki. Tudi ta program je popolnoma brezplačen in z njim je omogočena zaščita telefona pred virusi na najvišji ravni. Že med samim nameščanjem aplikacij vas program opozori, da gre za nevarno dodatno programsko opremo, ki vas lahko oškoduje. Plačljiva pa je na voljo tudi premium verzija tega programa, ki omogoča še dodatno varnost kot je ustvarjanje varnostnih datotek in druge.

Recent Posts