Tripod stojalo za telefon – kakšnega izbrati in koliko zapraviti zanj?


Vsi se počasi navajamo, da telefon ni več samo orodje za klicanje, pisanje sporočil in komunikacijo nasploh, temveč je postal tudi predvajalnik glasbe, konzola za igranje video iger in pa fotoaparat in video kamera. Za vse, ki svoj mobilni telefon uporabljate za snemanje video posnetkov ter ustvarjanje fotografij, ali pa ste celo video blogerji, je tripod stojalo za telefon ustvarjen prav za vas!

tripod stojalo za mobilni telefon

Kaj sploh je tripod? To je v bistvu stojalo, kot za kamero, ki ga podpirajo tri premične noge, ki jih lahko premikate, uvijate skoraj kot žico, tako da najdete dober položaj za snemanje ali slikanje. Je manjše velikosti, kot stojalo za tiste velike kamere in fotoaparate, a ravno zato primeren za mobilni telefon. Poleg tega, da lahko tripod stojalo za telefon postavite kamorkoli, saj vam nudi oporo in stabilno pozicijo telefona, je narejen tako, da je lahko tudi samo držalo za telefon, saj so premične noge stojala udobne za držanje. Zakaj ga potrebujete?

Če radi snemate ali slikate sebe, je tripod odličen pripomoček, ki bo poskrbel, da telefona ne boste rabili več naslanjati na razne knjige, lonce,… da bi dosegli stabilnost in to, da telefona ne rabite držati. Če med snemanjem ali slikanjem telefon držite, to navadno prinese ne zaželeno tresavico, ki se zelo pozna tudi na samem končnem izdelku. Poleg tega je odličen tudi za slikanje skupinskih slik s samosprožilcem, saj boste tako lahko res vsi na fotografiji! Tripod stojalo pa ni zgolj za snemanje in slikanje sebe, temveč pride prav tudi, ko snemate tako imenovane ‘timelapse’, to so videi, sestavljeni iz več fotografij, kjer v času snemanja denimo petih minut nastane enominutni hitri video. Pri tem prav tako ne boste rabili skrbeti za stabilnost naprave in samega videoposnetka.

stojalo za mobilni telefon

Tripod stojalo za telefon pa ni le za snemanje in fotografiranje. Je nek vsestranski pripomoček, ki vam bo poleg stabilnosti in lepših izdelkov lahko tudi pripomoček za gledanje filmov ali videoposnetkov na vašem mobilnem telefonu, saj je namen stojala, da napravo drži na poljubni višini in naklonu. Zato ni primeren le za določene uporabnike, temveč vsem uporabnikom, saj jim na različne načine olajša uporabo same naprave, v tem primeru mobilnega telefona. Obstaja več vrst te vrste stojal, v različnih barvah in iz različnih materialov. Tripod je kompatibilen z vsemi vrstami telefonov, saj je nastavek za telefon prilagodljiv različnim velikostim in širinam, vaš telefon pa bo pri tem varen. Kakšen tripod bi imeli vi?

Recent Posts