Telekom 5G pokritost – vse podrobnosti


Pri nakupu mobilnih naprav, ki podpirajo 5G, obstaja veliko različnih možnosti. Pomembno je, da kupite napravo, ki podpira 5G, ali pa preprosto ne boste mogli uporabljati zmogljivosti 5G na svojem območju. Naš prvi nasvet je torej, da se o napravah pogovorite s svetovalci telekom, 5G pokritost in preverite, ali je na vašem območju že telekom 5G pokritost. Spodaj je le nekaj trenutno dostopnih navodil za 5G omrežje.

Kaj pravzaprav je telekom 5G pokritost?

Kot veste, večina nas, ki uporabljamo pametne telefone, uporablja omrežja 4G. 5G je v bistvu naslednja generacija tega brezžičnega omrežja, gre predvsem za izboljšanje hitrosti. Telekom 5G pokritost je absolutno velik napredek tudi v omrežju 4G. Telekom 5G pokritost uporablja drugačen spekter valov, ki omogočajo znatno izboljšanje hitrosti, tudi zmogljivost se bo močno izboljšala, zato ne boste trpeli tistih časov, ko včasih nismo mogli pošiljati besedil, ker je bilo omrežje tako zasedeno.

Ti valovi dejansko prevozijo veliko krajšo razdaljo kot valovi 4G, zato tradicionalni jambor za mobilni telefon preprosto ni izvedljiva možnost za 5G, ker nihče od nas ne bi dobil dobrega signala in hitrosti na takšnih razdaljah. Telekom 5G pokritost torej deluje tako, da ima zelo različne jambore, veliko manjše, a tudi veliko več, da bi zagotovil močnejši signal in izkoristil neverjetne hitrosti 5G.

Kako hitro je telekom 5G pokritost?

To je očitno močno odvisno od številnih dejavnikov, kot so oddaljenost od jambora, vremenske razmere, ponudnik in pogodba, s katero sklepate pogodbo. Pričakujte pa lahko masivne izboljšave trenutnih hitrosti prenosa. Kot vodilo je lahko recimo trenutna pogodba 4G vodafone in iPhone 11 Pro, ki omogoča impresivno hitrost prenosa 58 Mb/s. Zdaj je to dejansko hitreje od navadnega domačega širokopasovnega omrežja, ki daje 55 Mb/s. Sledi neverjeten del, saj vam bo telekom 5G pokritost omogočil in ponudil v povprečju 150-200 Mb/s, to pomeni, da je to 3 do 4-krat hitreje, kot navaden 4G ali domači širokopasovni dostop. Še boljše pa je, da so te številke le povprečje, lahko prejmete tudi do 1000 Mb/s. Presenetljivo dobri rezultati, mar ne?

Kako se telekom 5G pokritost primerja s 4G?

Tu je resnično odvisno od hitrosti, ki smo jo obravnavali zgoraj. Opazili boste, da so vaše vsakodnevne dejavnosti bistveno hitrejše, kot ste jih vajeni. Na primer, gledanje videoposnetkov v YouTube bo takoj, brez medpomnjenja. Prenos aplikacij bo noro hiter, prav tako prenos glasbe in filmov.

Kdo bo potreboval telekom 5G pokritost?

5G bo verjetno všeč večini ljudi, poslovnim in osebnim uporabnikom. Ponujal bo nove možnosti glede tega, kaj lahko počnemo s pametnim telefonom. V prihodnosti pa bo verjetno nadomestil potrebo po domačem širokopasovnem omrežju. Kdor trenutno redno uporablja pametni telefon, bo videl prednosti telekom 5G pokritosti in omrežja. Vendar to vključuje opozorilo, da morate zagotoviti, da je signal 5G močan na vašem območju, če pa ne, preprosto ne boste izkoristili prednosti 5G.

Torej lahko vidite, da se bo uporaba omrežja 5G bistveno povečala, kar je res dobra novica za nas, kot potrošnike.

Telekom 5G pokritost

Kaj potrebujete za telekom 5G pokritost?

Najprej potrebujete ustrezen mobitel, ki podpira programsko 5G. Najboljši mobilni aparati za telekom 5G pokritost so Xiaomi, Apple in Samsung. Tudi Paket Naj 5G ali storitev 5G lahko vključite pri kateremkoli mobilnem paketu, ki 5G podpira. V telekomunikacijah je telekom 5G pokritost, peti tehnološki standard za širokopasovna celična omrežja, ki so ga podjetja za mobilno telefonijo začela uporabljati po vsem svetu leta 2019, in je načrtovani naslednik omrežij 4G, ki zagotavljajo povezljivost z večino trenutnih mobilnih telefonov.

Po podatkih združenja GSM naj bi imela omrežja 5G do leta 2025 več kot 1,7 milijarde naročnikov po vsem svetu. Tako kot njegovi predhodniki so tudi omrežja 5G celična omrežja, v katerih je območje storitve razdeljeno na majhna geografska območja, imenovana celice. Vse brezžične naprave 5G v celici so z lokalno anteno v celici z radijskimi valovi povezane z internetom in telefonskim omrežjem. Glavna prednost novih omrežij je, da bodo imela večjo pasovno širino, kar bo omogočilo večje hitrosti prenosa, sčasoma do 10 gigabitov na sekundo.

Zaradi povečane pasovne širine se pričakuje, da se bodo omrežja vedno bolj uporabljala kot splošni ponudniki internetnih storitev za prenosnike in namizne računalnike, tekmujejo z obstoječimi ponudniki internetnih storitev, kot je kabelski internet, in bodo omogočile tudi nove aplikacije. Mobilni telefoni 4G ne morejo uporabljati novih omrežij, ki zahtevajo brezžične naprave, ki podpirajo 5G. Povečana hitrost se deloma doseže z uporabo dodatnih visokofrekvenčnih radijskih valov poleg nizko- in srednje frekvenčnih frekvenc, uporabljenih v prejšnjih celičnih omrežjih. Vendar imajo visokofrekvenčni radijski valovi krajši uporaben fizični domet, kar zahteva manjše geografske celice. Za široko storitev omrežja 5G delujejo do treh frekvenčnih pasov – nizkega, srednjega in visokega.

Omrežje telekom 5G pokritost, bo sestavljeno iz omrežij, sestavljenih iz do treh različnih vrst celic, od katerih bo vsaka zahtevala posebne zasnove anten, poleg tega pa bo zagotavljala drugačen kompromis pri hitrosti prenosa glede na razdaljo in območje storitve. Mobilni telefoni 5G in brezžične naprave se na omrežje povežejo z anteno z najvišjo hitrostjo v dosegu na svoji lokaciji. Lokacij za telekom 5G pokritost je do konec leta 2020 kar nekaj in so v večini v velikih mestih in je bila 33 %.

Recent Posts