Povezava pametne ure s telefonom: katere so glavne prednosti?


Pametna ura je sodobna naprava, ki ponuja veliko več kot le prikazovanje časa, kot smo to navajeni pri klasičnih urah. Je pametna naprava z vgrajeno najsodobnejšo tehnologijo in uporabniku omogoča integracijo s pametnim telefonom, s čimer se odprejo neskončne možnosti njene uporabe. Je nekak podaljšek mobilnega telefona, ki ga lahko nosimo kar na zapestju oz. roki, s čimer je popolnoma nemoteča in nas ne ovira pri vsakodnevnih dejavnostih. Povezava pametne ure s telefonom namreč omogoča uporabo mobilnega telefona tudi, ko ga nimamo pri roki, zaradi česar je za marsikoga postala nepogrešljiv tehnološki pripomoček.

Vrste pametnih ur

Na tržišču obstaja več vrst pametnih ur – vsem so skupne nekatere osnovne funkcije kot so podpiranje različnih aplikacij, povezava pametne ure s telefonom, štetje korakov ali predvajanje glasbe, medtem ko se druge funkcije precej razlikujejo glede na vrsto ure:

 

  • Klasične pametne ure: so najpogostejše, imajo različne dizajne, so tanjše in primerne tudi kot modni dodatek, baterija pa drži v povprečju 2–4 dni. Osnova je seveda povezava pametne ure s telefonom, zato beležijo srčni utrip, spremljajo gibanje in korake ter omogočajo uporabo številnih drugih aplikacij in pametnih funkcij.

 

  • Športne pametne ure: primerne so za aktivne osebe, saj z vgrajenimi senzorji natančno beležijo različne športne aktivnosti, merijo srčni utrip, korake itd., aplikacije pa dajejo poudarek aktivnemu načinu življenja. Povezava pametne ure s telefonom omogoča analizo preko pametne ure zbranih podatkov. So bolj robustne in odporne ter imajo baterijo z daljšo življenjsko dobo.
  • Hibridne pametne še: ustvarjene so tako, da združujejo staro z novim – imajo fizične kazalce, hkrati pa tudi dodaten digitalni zaslon, ki prikazuje obvestila z mobilnega telefona, zato je tudi tu nepogrešljiva povezava pametne ure s telefonom. Od velikosti digitalnega zaslona je odvisna vzdržljivost baterije.

 

Katere prednosti ima povezava pametne ure s telefonom?

  • Je varen in priročen način za preverjanje obvestil in informacij

 

Preko pametne ure lahko spremljate najrazličnejše informacije, ne da bi morali pri tem v roke prijetni mobilni telefon, ga med vožnjo izbrskati iz torbice oz. predala in pri tem preusmeriti pozornost. Povezava pametne ure s telefonom omogoča npr. nemoteče merjenje srčnega utripa kar med športno aktivnostjo, brez dodatnih naprav, kablov ali podobnega, ki bi jih sicer potrebovali za to. Je vsestransko uporabna, obenem pa pametne ure na zapestju skorajda ne občutite.

 

  • Omogoča prejemanje klicev, SMS sporočil, navigacijo in druge funkcije

 

Pametna ura, povezana z mobilnim telefonom, telefon v veliko primerih celo nadomesti, saj vas samodejno obvesti o dohodnih klicih, ki jih lahko sprejmete ali zavrnete. Omogoča klicanje omejenega števila stikov, ki jih prenesete na pametno uro. Preko pametne ure lahko berete SMS sporočila, prikaže vam opomnike v koledarju, na družbenih omrežjih ali e-mailu ipd. Povezava pametne ure s telefonom je priročna za navigacijo ali prikazovanje zemljevidov, saj vas pametna ura opomni, ko je treba zaviti v določeno smer ali vam prikaže različne informacije o bližnjih lokacijah.

 

  • Natančno spremljanje športnih aktivnosti in merjenje življenjskih funkcij

 

Športna ura je odličen motivator za športno aktivnost, saj povezava pametne ure s telefonom omogoča sistematično spodbujanje k športni aktivnosti zaradi dnevnih zadanih ciljev, možnosti natančnega spremljanja napredka ipd. Pametna ura je pri merjenju dnevne telesne aktivnosti veliko natančnejša kot mobilni telefon, saj jo imate za razliko od telefona ves čas na roki. Učinkovito meri različne funkcije za spremljanje zdravja kot so srčni utrip, koraki in kalorije, s pametno uro pa lahko spremljate tudi čas in kvaliteto spanja. Vsi ti podatki se vam nato prikažejo na pametnem telefonu, kjer jih lahko analizirate, ovrednotite in na podlagi tega v življenje vnesete potrebne spremembe.

 

  • Neovirano poslušanje glasbe med športno aktivnostjo

Če ob športni aktivnosti radi poslušate glasbo, ne marate pa s seboj nositi mobilnega telefona, je povezava pametne ure s telefonom tista, ki bo rešila težavo. Telefon lahko enostavno pustite doma, glasbo pa poslušate preko bluetooth slušalk. Pazite, da boste izbrali pametno uro z dovolj velikim pomnilnikom, da boste lahko na uro naložili vse vaše najljubše komade in tako še bolj uživali med vadbo v telovadnici, v fitnesu ali na prostem. Tudi preklapljanje glasbe je s pomočjo pametne ure veliko enostavneje kot z mobilnim telefonom – zadošča že dvig zapestja in klik na ekran.

 

  • Ostale pametne funkcije, ki delujejo preko bluetooth povezave

Bluetooth povezava pametne ure s telefonom omogoča glasovno upravljanje preko pametne ure, ki je zaenkrat možno le v angleškem jeziku, a se tudi na tem področju tehnologija hitro razvija. Nekatere pametne ure imajo možnost vgradnje SIM kartice za neprekinjeno dosegljivost, tudi ko mobilnega telefona nimate s seboj. S tem se povezava pametne ure s telefonom ne prekine, a slabost te funkcije je hitrejše praznjenje baterije pametne ure. Seveda je možnosti še veliko, zato je povezava resnično vsestransko uporaben način za to, da s pametno uro upravljate mobilni telefon in koristite njegove funkcije, ne da bi ga pri tem dejansko morali vzeti v roko.

Recent Posts