Popravilo stekla Samsung


Vam je počil ekran na napravi? Kam se lahko obrnete in kje lahko poiščete ponudnike, ki bodo vaš ekran na napravi povrnili v prvotno stanje in kako si lahko pomagate tudi sami? Verjemite, popravilo stekla Samsung, je enostavneje, kot ste si mislili, zato sem izbrskala nekaj koristnih nasvetov, ki vam bodo v pomoč.

Popravilo stekla Samsung – podporni centri

Najlažji način je poiskati podporne centre v Sloveniji za Samsung. V posebej namenjeno aplikacijo morate vnesti kategorijo izdelka in naselje oziroma poštno številko. Če se zgodi, da v vaši bližini ni zadetkov, enostavno povečajte razdaljo za iskanje. Prav tako je aplikacija namenjena za hitro pomoč, pogovor preko klepeta v živo, preko emajla in preko telefonskega pogovora.

Popravilo stekla Samsung – kaj lahko storimo sami?

Skoraj vsakemu izmed nas se je kdaj že zgodilo, da nam je padel telefon na tla in se razbil. Kaj sedaj? Ne preostane nam drugega kot to, da ga poberemo in upamo na najboljše. Če je telefon samo odrgnjen in počen in ni poškodba dosegla globine do LCD zaslona, smo lahko mirni. Vendar izid se včasih ne konča tako srečno in imamo poškodovan ves zaslon in morda še kakšno dodatno komponento, ki je ključna za delovanje naše naprave.

  1. Preglejte poškodbe

Diagnosticirajmo poškodbe. Morda je počil samo ekran, zato najprej preverimo, ali napravo lahko upravljamo s prsti. Če še vedno deluje na dotik, smo lahko pomirjeni, saj tako nismo preveč poškodovali LCD zaslona oziroma se je poškodovalo samo steklo, ki prekriva LCD zaslon, kar pa ne velja za uporabnike naprave Samsungov Galaxy Edge. Popravilo stekla Samsung Galaxy Edge 7 ni mogoča, brez poseganja v LCD zaslon.

Če zaslon več ne deluje, a kaže še vedno sliko, lahko napravo priklopite na miško in ga uporabite kot računalnik. Dolgoročno seveda to ni priporočljivo, je pa dober nasvet, da si iz naprave shranite vse želene podatke.

Zgodi se, da se nam telefon ne odziva več. Če je le možno odstranimo, baterijo in ga poskusimo ponovno zagnati. Če baterije ni možno odstraniti, napravo resetiramo. To naredimo tako, da 15 sek ali 20 sek držimo tipko za vklop. Tako napravo prisilimo k ponovnemu zagonu. Če ne deluje nič od naštetega, se nam je na napravi verjetno poškodovala še kakšna druga komponenta.

  1. Garancija za popravilo stekla Samsung

Poškodba stekla ni stvarna napaka, zato v garancijsko popravilo prodajalci in proizvajalci ni mogoče. To pomeni, da je poškodba stekla s strani uporabnika, pa čeprav morda uporabnik ni sam kriv za nastalo škodo.

  1. Telefon je še nov, do izteka naročniške pogodbe pa imate še eno leto

Zgodi se, da je telefon v okvari in vam na pooblaščenem servisu povedo, da je cena popravila 500 €. V tem primeru se vam bolj obrestuje nakup morda slabšega pametnega telefona, ki ga dobite že za pičlih 300 €.

  1. Prodajte svoj poškodovan telefon

Naprava, za katero bi odšteli, za popravilo stekla Samsung, astronomsko ceno, lahko tudi prodate za dele. Razbitine vam lahko povrnejo vsaj del stroška, za nakup rabljene naprave. Če ste uporabnik Samsung Galaxy Ege 7, so vaše razbitine lahko vredne od 200 pa vse do 300 €.

  1. Zavarujte svoj telefon

Ko se izteče naročniška pogodba, je čas za nakup novega telefona. Pri sklenitvi novega naročniškega razmerja imajo nekateri ponudniki tudi možnost, da napravo zavarujete za primer poškodb, uničenja, kraje ali izgube.

Popravilo stekla Samsung – postopek

Sam začetek popravila je vedno strokovna demontaža vseh vidnih delov, ki jih previdno odstranijo, da lahko zamenjajo steklo vaši napravi, nato ločijo steklo od ekrana. To ni delo za vsakogar, zato je potrebna previdnost, da ekrana ne poškodujejo, saj po odstranitvi stekla sledi še čiščenje ekrana. Po tem procesu sledi menjava stekla, ki ga morajo natančno namestiti in ponovno zlepiti. To vse skupaj dajo v posebno napravo, kjer s pomočjo točno določene temperature in pritiska spoji ekran z novo nameščenim steklom. Da naprava deluje kot nova, sledi še proces iztiskanje zraka in lepljenje v okvir, montaža vseh vitalnih delov naprave, test vseh funkcij in postopek za popravilo stekla Samsung je zaključen.

Popravilo stekla Samsung – cena

Naprave imajo različne cene, so različnih modelov, barv in zmogljivosti. To pomeni, da je za vsako napravo tudi določena cena popravila. Če uporabljate napravo Samsung Galaxy S3 vas bo menjava stekla stala okoli 30 €, kar pa ne velja za uporabnike Samsung Galaxy S10 +, saj popravilo lahko šteje tudi do 170 €.

Popravilo stekla Samsung – novosti

Uporabnike naprav Samsung, je gotovo razveselila novica lanskega leta, saj sta nagrado za najboljšo inovacijo, na sejmu CES, prejeli napravi Galaxy Note20 5G in Note20 Ultra 5G. Telefona Galaxy Z Flip 5G in Galaxy A51 5G, pa sta prejela častno nagrado. Proizvajalec naprav Samsung se vsekakor in na vso moč trudi biti boljši od konkurence. Mobilne telefone, ki jih naredijo za uporabnike, so navdušujoči in očarljivi, predvsem pa zmogljivi. Če ste ljubitelj dobre fotografije in video zapisov vas bo razveselil podatek, da sta novi napravi Samsung Galaxy S21 5G in S21 +5G opremljena z 8K ločljivostjo. S takšno tehnologijo vam nikoli več ne uide popoln posnetek, katere boste lahko pridobili tudi iz video zapisa.

Popravilo stekla Samsung-  ob nakupu naprave bodite pozorni in dosledni

Izbira pravega pametnega telefon je lahko težka. Prav gotovo, si upamo trditi, da je izbira naprave odvisna predvsem od potreb uporabnika. Pred nakupom je dobro preveriti, kakšen sistem je za vas najbolj primeren, kako je naprava odporna proti vlagi in poškodbam, kakšno vidljivost zaslona potrebujete, kakšen frekvenčni pas zajema, kako velik polnilnik potrebujete, to pomeni, da preverite vse specifikacije naprave, prav tako pa je pomembna velikost in oblika telefona. Na njihovi spletni strani, si lahko preberete vse lastnosti, izkušnje,  in uporabnost pametnih naprav, vseh modelov.

Naj bo nakup vaša nova epska dogodivščina. Če se kdaj vaši napravi zgodi nesreča in vam poči steklo, poiščite najbližji servisni center, ki vam bo strokovno in natančno izvedel popravilo stekla Samsung.

Recent Posts