Ali se popravilo stekla iPhone sploh splača?


Pametni telefoni so že zdavnaj prerasli svoj poglavitni namen. Danes nam namreč ne služijo le kot naprava za telefoniranje in pisanje sms sporočil, ampak nam ponujajo še mnogo drugih uporabnih funkcij, ki nam pridejo prav na vsakem koraku. Zaradi svoje zmogljivosti so trenutno zelo popularni telefoni iphone, ki sicer spadajo v nekoliko višji cenovni razred, vendar uporabniku nudijo toliko različnih funkcij, da svojo ceno upravičijo. Ker jih več uporabljamo, obstaja večja možnost, da se nam poškodujejo. Popravila telefona so lahko zelo draga, zato se marsikdo sprašuje, ali se popravilo stekla iphone sploh splača.

popravilo stekla iphone

Kje lahko opravite popravilo stekla iphone?

Ker nesreča nikoli ne počiva, se lahko hitro zgodi, da vam vaš iphone pade na tla in se poškoduje. Najpogostejša poškodba telefona je razbit zaslon. Nekateri  se pred tem zavarujejo z nakupom ovitka in zaščitnega stekla, ki bistveno zmanjšata možnost poškodbe telefona. Vendar ko pride do razbitja zaslona, telefona ne morete več uporabljati, tako kot ste ga prej, zato je najbolj pametno, da ga odnesete na popravilo. Je pa res, da vam steklo lahko zamenjajo le v primeru, da telefon še vedno dela, vendar ga zaradi razbitega stekla ne morete uporabljati.

Popravilo stekla lahko opravite na pooblaščenih servisih za telefone iphone, ki jih je v Sloveniji kar nekaj. Obstajajo tudi posamezniki, ki ponujajo popravilo vašega telefona, vendar nimajo uradnega servisa, zato pogosto ponujajo nižje cene popravil.

Kljub temu, da bo popravilo stekla na vašem iphone telefonu verjetno nekoliko dražje, vam vseeno priporočamo, da izberete pooblaščeni servis. Tam bodo namreč veš telefon popravili strokovnjaki, ki so opravili kar nekaj izobraževanj, hkrati pa se vsak dan srečujejo s telefonu iste znamke, zato bodo storitev opravili bolj kakovostno, ker točno vedo, kaj morajo narediti. Večina pa za popravilo stekel uporablja najnovejšo opremo, zaradi katere bo steklo zamenjano hitro in kakovostno. Poleg tega, lahko pri pooblaščenem servisu uveljavljate tudi garancijo, oziroma vam jo lahko podaljšajo po popravilu.

Kakšne so cene popravil?

Glede na to, da iphoni spadajo v nekoliko višji cenovni razred telefonov, je zato tudi popravilo stekla iphone nekoliko dražje v primerjavi s telefoni nižjega cenovnega ranga. Cena popravila stekla je odvisna od materiala in tehnologije, ki jo serviser uporablja za popravilo, ter tudi od tipa telefona. Trenutno je najugodnejše popravilo stekla na modelu iphone 6S, najdražje pa na iphonu 11pro Max. Cene se gibljejo od 50 do 330 € na popravilo.

V primeru, da vam telefon še vedno dela, se popravilo stekla iphone zagotovo splača, saj bodo na pooblaščenem servisu opravilu kakovostno storitev, zaradi katere vam bo telefon služil še dolgo časa.

Recent Posts