Kateri pametni telefoni so najcenejši in kako jih najti?


Leta nazaj, ko je bila ta tehnologija še nova, smo pametne telefone lahko videli samo v torbicah in žepih tisti, ki so si jih lahko privoščili. Danes cene pametnih telefonov niso več nujno tako visoke, da bi jih lahko uporabljale samo elite, temveč so tako raznolike, kot so raznoliki sami pametni telefoni. Kje najti najcenejši pametni telefon? Če potrebujete nov telefon, a vaše finančno stanje temu ni naklonjeno, berite dalje. Predstavili vam bomo štiri načine, kako kupiti najcenejši pametni telefon, od najbolj do najmanj učinkovitega.

Premislite, ali res potrebujete.

Najcenejši pametni telefon je tisti, ki ga imate ravnokar v roki ali na mizi. Kot pri vseh drugih stvareh tudi pri telefonih velja, da je najcenejša stvar tista, ki je ne kupite. Premislite, ali res potrebujete čisto nov telefon, ki vas bo v najboljšem primeru stal nekaj stotakov. Da se vzdržite nakupa, če ni nujno potreben, je bolj prijazno tudi do okolja. Če je vaš telefon že tako star in dotrajan, da na njem ne morete več dostopati do funkcij, ki jih na telefonu nujno potrebujete, ali pa če je vaš telefon poškodovan, berite dalje.

Kupite rabljeno.

Drugi najcenejši pametni telefon je tisti, ki ga dobite iz druge roke. Mnogi ljubitelji pametnih telefonov te še vedno menjajo, ker so se jih enostavno naveličali ali ker je na trg prišel novejši model. Tudi, če niste eden od njih, lahko vsaj izkoristite njihovo navado in pridete do relativno novega, še vedno relevantnega, a precej bolj ugodnega telefona kot se trenutno prodajajo.

Kupite cenejšo verzijo novega modela.

Tretji najcenejši pametni telefon je tisti, ki ga sicer kupite novega, a izberete cenejšo različico popularnega modela. Večina podjetij, kjer proizvajajo pametne telefone, v zadnjih časih na trg lansira nov telefon, kmalu za njim pa še dražjo različico z dodatnimi funkcijami in cenejšo verzijo, ki je nekoliko manj zmogljiva. Če izberete slednjo, se boste še vseeno lahko ponašali z vašim novim telefonom, le da bodo nekatere njegove funkcije omejene. Če kupujete telefon zato, ker ga pač potrebujete ali ker želite novega, je cenejša različica popularnega modela povsem v redu. Če pa ste si ogledali kakšno točno določeno inovativno funkcijo popularnega telefona, pa verjetno nima smisla, da kupujete cenejšo verzijo. Veliko boljša opcija je v tem primeru, da pogledate na spletne strani z rabljenimi oziroma obnovljenimi telefoni in si izberete tistega, ki ga res želite.

Danes so pametni telefoni več kot le naprave za komuniciranje, temveč lahko z njimi počnemo še marsikaj. Njihove cene se seveda razlikujejo od znamke do znamke in od modela do modela. Kateri pa so najcenejši? Pametni telefona, za katerega boste najmanj globoko segli v denarnico, je tisti, ki ga že imate, sicer pa je namesto tega, da vas zanima samo cena, boljše, da se vprašate, pri katerem za svoj denar dobite največ.

Recent Posts