Najboljši aktivni zvočniki za vrhunski ambientalni zvok


Najboljši aktivni zvočniki so posebej oblikovani za majhne in srednje velike prireditve. Njihova lastnost je, da so grajeni kot širokopasovne omare. Imajo lastne ojačevalce, največkrat so vanje vgrajena tudi lastna stikala. Najboljši aktivni zvočniki so Bose, Yamaha, JBL in še nekatere znamke. Njihova prednost je v tem, da so izjemno učinkoviti, saj so vse komponente prav namerno zasnovane na ta način, da lahko nemoteno sodelujejo med seboj. Super je tudi, da jih lahko prenašate in postavite na stojala.

Kaj je aktivni zvočnik za ambientalni zvok?

Dejansko gre za avdio sistem, ki nima komponent. Prednost jer, da ta sistem deluje v več sobah, kar je primerno za poslušanje doma ali na primer za lokale, restavracije, poslovne stavbe in podobno, pri tem pa se ne uporablja kablov, ampak druge sisteme. Uporabite lahko manjše enote, ki so namenjene za ambientalno ozvočenje prostorov. Hkrati pa jih lahko uporabite kot zvočne centrale.

Najboljši aktivni zvočniki za ambientalno ozvočenje z vrhunskim zvokom so Bose, Yamaha in JBL, za stanovanja pa se največkrat uporabljajo sistemi Denon. Ti zvočniki so dejansko vsestranski in so samostojni avdio sistemi, omare oziroma enote za ambientalni zvok. Vsi zvočniki imajo brezstično Bluetooth in nekateri tudi WiFi povezavo, kar mogoča priklop brez kablov v prostorih.

Take zvočnike lahko uporabljate brez komponent, saj delujejo povsem samostojno, ker imajo vgrajen svoj ojačevalec. Vgrajene pa imajo tudi analogne in digitalne priključke za zunanje komponente. Nekateri se lahko priklopijo tudi na televizijo. Tako se lahko najboljši aktivni zvočniki brezžično priklopijo še na telefon ali tablico, računalnik ali katero drugo napravo iz katere se zvok brezžično pretaka do zvočnikov.

Najboljši aktivni zvočniki Yamaha, JBL in tudi Denon omogočajo res kvaliteten prostorski (surround) in več prostorski zvok (multiroom) in pri tem ne potrebujete nobenega kabla do vašega AV sprejemnika, komponenta pa mora biti kompatibilna z zvočniki.

Najboljši aktivni zvočniki za ambientalni več prostorski zvok

Yamaha so priznani kot najboljši aktivni zvočniki za prireditve in za več prostorski zvok, sodijo med vrhunske zvočnike, ki pa so cenovno tudi višjega ranga, nakup pa se splača  takoj, ko so zvočniki priklopljeni in se prepustimo čudovitemu mehkemu zvoku. Takrat se zavemo, da je bila to res prava odločitev. Yamaha je podjetje, ki se z zvokom ukvarja res že dolgo časa in je eden prvih tovrstnih podjetij na svetu, ki se je obdržalo do danes.

Yamaha DZR315 so dvosmerni najboljši aktivni zvočniki z vrhunsko nizkofrekvenčno produkcijo zvoka, ki se obdeluje s tehnologijo DSP. Proizvajajo profesionalen zvok in so primerni za prireditve ter ambiente, ki so večji, saj imajo veliko moč. Oblikovani so preprosto in učinkovito ter kompaktno.

Zvočniki so opremljeni z lastnimi gonilniki, magnetom, glavno tuljavo in govorno membrano iz titana. Njihova dinamična moč je 2000 W. Oddajajo pa 143 dB. Imajo dva 6,3 mm priključka. Podatke nalagajo lahko preko USB pomnilnika. Njihove mere so 550 x 897 x 520 mm, tehtajo pa 41,6 kg.

JBL EON615 Deluxe SET sta nizkotonska zvočnika v paketu s stojalom in pogosta izbira glasbenikov. Izbirate lahko med 10 do 15 inčnimi velikostmi zvočnikov. JBL zvočni sistem je najnovejši trend v tehnologiji, hkrati pa je cenovno dostopen in izjemno kvaliteten, saj proizvaja vrhunski zvok. Ohišje je posebej izdelano za to, da oddaja idealno zvočno resonanco. Deluje preko Bluetootha. Lahko ga povežete tudi za Android telefonom, vendar ne z vsemi različicami. Poleg dobite še trpežno najlonsko prevleko, ki zaščiti zvočni sistem pred prahom in umazanijo, notranjost pa je oblazinjena, da ublaži udarce.

Najboljši aktivni zvočniki za dom

Najboljši aktivni zvočniki za dom so Denon Home serija, ki imajo močan stereo sistem ter tudi WiFi s HEOS modulom. Priklopite jih lahko brezžično, predvajajo pa širok zvočni spekter z vključno nizkimi toni in imajo kar 6 zvočniških enot. Kombinirate jih lahko še z enim zvočnikom za stereo sistem ali z več zvočniki za več prostorski zvok v več sobah.

HEOS sistem omogoča, da ima lahko vsaka soba svoj zvok ali pa združite dodatne zvočnike, zvočne pasove, ko tudi lahko dodate omrežni predvajalnik. Seveda se lahko priklopijo tudi AV sistemi. Preko HEOS sistema pa lahko poslušate tudi s pomočjo pretočnih servisov, ki so Tidal, Spotify, Deezer, amazon music, Soundcloud, TuneIn ali internetnega radija.

Ti najboljši aktivni zvočniki imajo prednost, da ne potrebujete pametnega telefona za upravljanje, ampak preko treh gumbov upravljate sistem tako, da izbirate radijske postaje in jih shranite ter kasneje poslušate, ko želite, ne da bi uporabili telefon. Glasbo lahko s pomočjo gumbov ustavite ali pa preskakujete postaje in skladbe naprej in nazaj.

Zvočniki delujejo preko Bluetootha ter imajo vgrajen USB. Za avdio vhod uporabite vtič 3,5 mm. Podpirajo LAN povezavo RJ45 10/100M, WiFi pa deluje na 2,4/5 GHz. Poraba energije je 37 W. Dimenzije so 380 x 225 x 180 mm, teža pa 6,30 kg.

Recent Posts