Menjava baterije iPhone je hitra in ugodna


Ali je menjava baterije iPhone kdaj sploh potrebna? Odgovor je da, takrat, ko začne baterija pešati saj tako ni potrebno menjati celotnega telefona, ker je preveč drag, ampak zamenjajte raje samo baterijo. Menjava baterije iPhone na servisu vas bo stala okoli 40 do 140 evrov in traja kakšno uro, kar je bistveno manj, kot bi odšteli za nov telefon, mar ne? iPhone je telefon, ki je narejen tako, da je najbolje, da prepustite delo servisu in ga ne odpirate sami, pa še garancijo boste dobili za zamenjane dele in na delo.

Kdaj je menjava baterije iPhone nujna?

Vsak nov iPhone zdrži vaše aktivnosti vsaj 2 do 3 dni, nekateri še več, odvisno je seveda od tega, koliko ga uporabljate in katere aplikacije. Sčasoma pa baterija popušča, ker gre za akumulator, ki počasi slabi, kot vsak akumulator, tudi avtomobilski ali navadne baterije, ki jih uporabljate na primer za svetilke ali ure. iPhone pa je narejen tako, da baterija hitro opeša.

Ko začne baterija kazati znake popuščanja, je potrebna menjava baterije iPhone. Kako pa veste, kdaj zares popušča? Najbolj po tem, da vam drži kakšen dan ali pa tudi to ne. Velikokrat se dogaja, da telefon ugasne že pri 10 ali celo 45 % napolnjenosti baterije. Tako baterijo izjemno hitro napolnite in še hitreje se izprazni, to je jasen znak, da je njena življenjska doba minila.

Menjati baterijo na lastno pest ali iti na servis?

iPhone je telefon, ki je narejen uporabniku prijazno, kar pomeni, da ni mišljeno, da bi sam menjal baterijo ali nameščal komponente in posodabljal operacijski sistem, ki je poseben, ampak vse to za uporabnika naredi servis. Zaradi tega, ker dejansko vse naredi podjetje Apple, oziroma ekipa na daljavo, je toliko dražji od drugih telefonov. Poleg seveda same blagovne znamke, ki jo plačate.

Menjava baterije iPhone je lahko zaradi tega težavna, ker je ta telefon težje odpreti. Morate imeti posebna orodja za odpiranje ter odstranjevanje in nameščanje baterije v iPhonu. Tega sami nimate, zato se lahko pri menjavi baterije, ki jo izvede nevešči uporabnik, marsikaj zalomi. Iz tega razloga je bolje, da je menjava baterije iPhone izvedena strokovno na servisu, kajti to bo trajalo do največ ene ure in vas ne bo veliko stalo, nekje od 40 do 140 evrov, odvisno je od servisa ter tipa telefona. Na ta način boste najceneje in najhitreje prišli do nove in kvalitetne baterije z garancijo.

iPhone je namreč namerno, z dodatnimi vijaki, ki so nestandardni, otežil odpiranje telefona za laike. Če ga odprete sami v času garancije, bo garancija prekinjena v trenutku, ko telefon odprete.

Menjava baterije iPhone na lastno roko, kaj to pomeni?

Če vam je potekla garancija za iPhone, potem lahko tudi sami zamenjate baterijo. To ni lahko opravilo, ker je iPhone tako narejen, da je treba odviti posebne 5 krake vijake, za katere ni standardnih izvijačev. Na trgu so se sicer ti izvijači pojavili, vendar vas Apple kaznuje, če to storite.

Menjava baterije iPhone je zahtevno in včasih tako dejanje, ki se res ne splača, kajti Apple zahteva od servisov, da vedno, ko popravljajo iPhone, zamenjajo vijake z novimi, saj na takšen način takoj ugotovijo, ali je uporabnik na svojo pest odpiral telefon in brskal po njem.

Kako sami zamenjate iPhone baterijo?

Če veste, da je garancija za telefon potekla in da ne bo posledic, lahko baterijo sami zamenjate. Ni pa enostavno. Najprej morate nekje najti poseben izvijač s petimi kraki. Pobrskajte po internetu. Menjava baterije iPhone je zahtevna tudi zaradi tega, ker je v telefonu nameščena posebna folija.

Prvi korak je, da najprej dvignete zadnji del pokrova tako, da med obe plasti telefona previdno zarinete poseben top nož, ki zgleda kot neke vrste majhna lopatka, s katero lahko ob robovih previdno dvignete hrbet telefona. Dobro je, da na hrbet telefona namestite prisesek z rinko, s katerim boste hrbet telefona vlekli stran. To morate narediti izjemno nežno.

Ko ste telefon odprli, je v levem spodnjem kotu baterije kovinska ploščica, ki je privita s štirimi posebnimi pet krakimi vijaki, ki jih morate odviti. Za to potrebujete poseben izvijač, ki se ga na trgu da dobiti.

Nato je potrebno še odklopiti majhen kabl, ki je priklopljen na ekran, kar naredite s posebno pinceto. To morate narediti pod kotom 90 stopinj, drugače boste kabl poškodovali.

Nato je potrebno odstraniti še eno kovinsko ploščico, privito z vijaki, ob desni strani baterije. Nato je treba še odstraniti zaščitno folijo ob robovih in na začetku baterije.

Nato lahko baterijo odstranite in namestite novo, s tem da pod baterijo prej namestite dvostranski trak, lepilo, ki bo baterijo držalo zalepljeno na telefon, kajti zaščitne folije, ki je prej opravljala to funkcijo, zdaj nimate več. Nato morate namestiti nazaj obe ploščici in kabl za ekran na pravilen način, drugače ekran ne bo deloval.

Če niste resnično prepričani, da boste to zmogli narediti pravilno, raje svojega iPhona ne odpirajte in ga nesite na servis. Naredili boste en krog okoli soseske in imeli boste popravljen telefon za dlje časa, pa še garancijo.

Recent Posts