Kje najti telefone brez vezave in koliko je njihova cena navadno višja v primerjavi z vezavo?


Danes si ne predstavljamo življenja brez mobilnega telefona, saj že dolgo ni več samo orodje za klicanje in pisanje sporočil, ampak je še veliko več. Nakup novega nam povzroča sive lase, saj je med veliko ponudbo težko izbrati najboljšega. Večina se jih odloči za nakup z vezavo, čeprav so pametni telefoni brez vezave včasih cenejši.

Pred nakupom novega telefona se lotite izračuna koliko porabite mesečno za telefon in ali se vam na podlagi tega vezava splača ali ne. Pametni telefoni brez vezave so lahko cenejši, vendar odvisno od paketa, ki ga izberete pri vezavi. Če naprimer niste navajeni pisanja sporočil, potem ne rabite 500 brezplačnih smsov, ali pa 60 gigabajtov prenosa podatkov, če porabite samo 4. Najprej pa se sicer odločite kakšen telefon sploh želite. Katera znamka, kakšne dodatne funkcije, s kako zmogljivim fotoaparatom in tako naprej. Primerjajte cene v prosti prodaji in pri nakupu preko operaterja. Pametni telefoni brez vezave, so v prodaji v katerikoli trgovini z elektroniko, ponujajo jih tudi nekatere živilske trgovine. Zagotovo jih boste najceneje dobili, če jih naročite preko spleta iz Kitajske, vendar morate ob tem upoštevati, da mogoče ne boste dobili kar vam bo obljubljeno, če pa že, pa se lahko hitro zatakne pri zagotavljanju garancije in servisiranju. Za lažjo odločitev, smo vam spodaj našteli nekaj primerjav:

  • Nokia 7 Plus je telefon, ki vsebuje le Googlove aplikacije, ima zelo hiter mobilni čip, velik zaslon in baterijo, ki vzdrži tudi do dva dni. Za tak telefon boste v prosti prodaji odšteli 400 evrov, z vezavo pa 5 evrov mesečno.
  • Huawei P Smart se ponaša s hitro fotografsko zmogljivstjo, dolgotrajno baterijo in vsesplošno uporabnostjo. Pametni telefoni brez vezave take kvalitete so 300 evrov, če želite pa z vezavo pa 4,5 evra mesečno.
  • Honor 10 katerega sestavni deli so isti, kot pri najboljših Huawejevih modelih, tako, da ga z lahkoto primerjamo s telefoni višjega cenovnega razreda. Je zelo hiter, ima pa tudi zelo dober fotoaparat. Za ta telefon boste odšteli 450 evrov v prosti prodaji, z vezavo pa 8 evrov mesečno.
  • Huawei P20 Lite je podoben telefonu Honor 10, le da ima počasnejši procesor. Ima pa dvojni aparat, ki ustvarja boljše slike. Cena v prosti prodaji se giblje okrog 400 evrov, z vezavo pa 8,5 evra mesečno.
  • LG G6 ima zelo hiter procesor, veliko pomnilnika, zelo zmogljiv fotoaparat, hkrati pa je vodoodporen. Pametni telefoni brez vezave te znamke, so se v kratkem pocenili, tako, da boste zanj odšteli samo 450 evrov, oziroma 11 evrov na mesec, če se odločite za vezavo.

Če se nočete vezati, pa so vam telefoni v prosti prodaji predragi, se lahko odločite za nakup rabljenega. Tako so pametni telefoni brez vezave veliko cenejši, hkrati pa so toliko kvalitetni, da so tudi iz druge roke še vedno uporabni.

Recent Posts