Kateri so kakovostni mobilni telefoni za starejše?


Mobilni telefoni za starejše so različni. Napredni starejši uporabljajo tudi pametne telefone na dotik. Drugi pa klasične telefone in tisti najstarejši še vedno želijo enostavne telefone z malo funkcijami in obvezno na gumbe. Mobilni telefoni za starejše imajo največkrat velik ekran z velikimi številkami in črkami, saj veliko starejših ne vidi več dobro. Poleg tega morajo imeti glasen zvočnik in slušalko, saj jim lahko tudi sluh nagaja.

Mobilni telefoni za starejše – najbolj prodajani

Klasični mobilni telefoni za starejše, ki imajo velike napise na preprostem ekranu, ki je velikokrat enobarven ali pa tudi barven, so MaxCom MM426, 461 in 462 ter Doro. Mobilni telefoni MaxCom spominjajo na hišne prenosne telefone in se tudi tako polnijo, s pomočjo polnilnega stojala, na katerega se telefon položi, zato se ga starejši hitro navadijo in jim takoj postane domač. Gre za eno najboljših izbir med telefoni na tipke za starejše.

MaxCom ima velik ekran z izjemno velikimi napisi, ki se jasno vidijo. Ima tipke, ki so velike, jasno vidne in na njih so osvetljene velike številke. Še posebej priporočamo serijo 461, ki je tudi zelo enostavna za uporabo in cenovno ugodna, okoli 40 Eurov stane v prosti prodaji. Ta telefon je kvaliteten.

Mobilni telefoni za starejše, ki so posebej zanje narejeni, so tudi telefoni Doro. Model Doro 1370 je dejansko klasičen mobilni telefon. Ima velik barvni zaslon, SOS gumb za pomoč v stiski, ki pokliče določeno številko ter alarm za bujenje. Doro 1370 mobilni telefon ima vgrajeno tudi svetilko. Ima posebne gumbe, da se lažje dostopa do svetilke, SMS sporočil in kamere, s katero se da fotografirati in snemati. Priključite lahko tudi slušalke, zato ga lahko uporabijo tudi tisti, ki si želijo tak telefon. Stane 50 Evrov in ne spada med kakovostnejše telefone.

Te dva telefona največkrat forsirajo tudi operaterji za starejše na naročnino ali predplačniško kartico, bodite pa previdni pri cenah, ker so včasih ti telefoni v prosti prodaji cenejši, kot na naročnino in na obroke.

Trenutno je za starejše najugodnejša naročnina pri mobilnih operaterjih Hofer in A1, ki imata oba omrežje A1, katero je izjemno pokrito po Sloveniji. Mobilni paketi so poceni in tudi za predplačniško naročnino se lahko uredi trajnik, da starejši nimajo težav s plačevanjem.

Mobilni telefoni za naprednejše starejše in srednjeletne

Mobilni telefoni za starejše, ki so kvalitetni in so zelo podobni starejšim telefonom, ki so jih starejši ljudje vajeni in so tudi na tipke, je seveda blagovna znamka stara dobra Nokia. Kar nekaj modelov Nokie je namenjenih starejšim uporabnikom, oziroma srednji generaciji, ki so vajeni preprostejše uporabe telefona.

Na primer Nokia 225 4G ima zelo hitro 4G povezavo, ima tudi kamero, QVGA zaslon z lepim prikazom, vgrajeno ima zmogljivo baterijo, tudi FM radio in MP3 predvajalnik, Facebook aplikacijo ter še druge osnovne aplikacije. Tudi taki mobilni telefoni za starejše so pravi zanje, če imajo malo več veselja do tehnologije in novosti. Ta telefon premore tudi igrice.

Mobilni telefoni za starejše so tudi telefoni Beafon, na primer model SL160, ki ima zelo glasno zvonjenje prilagojeno posebej starejšim, ima velike tipke, tudi napise, radio, svetilko, alarm, SOS tipko in kalkulator. Njegova odlika je, da je zelo tanek in majhen ter lahek. Je tudi zelo poceni, samo 34 Evrov v prosti prodaji.

Tudi mobilni telefoni za starejše znamke Evolveo Easyphone imajo jasen, lepo osvetljen ekran, z velikimi napisi, zelo glasno zvonjenje, tipke za hitro klicanje določenih telefonskih številk, imajo pa tudi slovenski meni. Tudi ta telefon se polni s pomočjo namiznega polnilca, da ni treba polniti preko kabla in je za starejše to veliko lažje. Spada med cenejše telefone, stane okoli 37 Evrov.

Mobilni telefoni za starejše so številni in ni jih lahko izbrati, saj nekateri ne delujejo, kot bi bilo treba, nekateri tudi ne ponujajo tega, kar obljubljajo. Zgoraj opisani telefoni so v redu, sploh priporočamo MaxCom telefone in Nokio, ki so preverjeno kvalitetni. Doro telefoni pa so znani po hitri pokvarljivosti. Ostali so sicer manj znani, vendar tudi vredni nakupa.

Recent Posts