Kateri pametni telefoni za starejše so najboljši?


Danes je praktično nemogoče živeti brez telefona, saj smo se navadili, da smo dosegljivi na vsakem koraku. Vse bolj se tega zavedajo tudi starejši, ki se vse pogosteje odločajo za nakup mobilnih telefonov, predvsem zaradi njihove praktičnosti in uporabnosti. Zaradi slabšega vida in nepoznavanja sodobne tehnologije, pa niso vsi pametni telefoni za starejše najbolj primerni. Zato si poglejmo nekaj primerov, ki so primerni za starejše uporabnike.

Pametni telefoni za starejše uporabnike

Čeprav ob povezavi starejših in telefonov po navadi pomislimo, da jih ne bodo znali uporabljati, se mnogokrat v tem prepričanju zmotimo. Marsikateri starejši si želi spoznati s sodobno tehnologijo, kamor pametni telefoni vsekakor sodijo. Na žalost pa jih slabši vid, okorni prsti in neznanje mnogokrat ovirajo pri uporabi tovrstnih telefonov. Zato se je mobilna industrija usmerila tudi v izdelovanje pametnih telefonov, primernih za starejšo populacijo. Pametne telefone za starejše združujejo predvsem velike tipke, oziroma ikone, enostaven funkcije, ter pogosto tudi ugodnejša cena.

pametni telefoni za starejše

Google Pixel XL

Google Pixel XL velja za neke vrste šolski primer pametnega telefona za starejše. Gre za pametni telefon, ki je cenovno dokaj dostopen, saj stane manj kot 300 €, poleg tega pa njegove specifikacije mnogo starejših prepričajo v nakup. Ima namreč zaslon z močno resolucijo, zaradi katere so slike na telefonu videti jasne, kar je za starejše, zlasti tiste, ki slabše vidijo, ključnega pomena. Poleg tega omogoča enostavno prilagajanje velikosti pisave in ikon, zaradi česar si lahko uporabniki velikosti prilagodijo po svojem okusu in po potrebi velikost tudi spreminjajo. Poleg tega, pa ima tudi močan operacijski sistem, zaradi katerega so lahko tudi pametni telefoni za starejše lahko dobra konkurenca ostalim pametnim telefonom.

Samsung Galaxy Note 5

Samsung Galaxy Note 5 v svoji osnovi sicer ni namenjen izključno starejši populaciji, ki še ni dobro seznanjena s pametnimi telefoni, temveč vsem uporabnikom. Toda kljub temu ga lahko uporabljajo tudi starejši, zlasti tisti, ki si želijo spoznati in izkoristiti lepote sodobne tehnologije. Njegova prednost je zagotovo velik zaslon in palično pisalo, ki ga uporabniki dobijo za pisanje po zaslonu. Tak način upravljanja s pametnim telefonom bo marsikateremu starejšemu bolj blizu, saj spominja na pisanje s svinčnikom po papirju, zato bodo lažje in hitreje usvojili glavne funkcije, ki jih tovrstni pametni telefoni za starejše lahko ponujajo. Prav tako pa velja za cenovno dostopen telefon, ki omogoča tudi nastavitev velikosti pisave in ikon.

Pametni telefoni za starejše so odličen način, da starejši lahko ostajajo v koraku s časom, predvsem pa bolj povezani s svojimi bližnjimi, ki jih tako lahko kontaktirajo kjerkoli, prek različnih orodij, ki jih aplikacije na telefonu ponujajo.

Recent Posts