Kako odstraniti zaščitno steklo za telefon v treh korakih


Kako odstraniti zaščitno steklo za telefon je pomembno vprašanje, ki si ga morate postaviti, preden se lotite tega opravila, ker si lahko originalno steklo katerega koli telefona močno poškodujete, potem pa je telefon neuporaben. In če je dragocen ter vas je veliko stal, ste naredili res veliko škodo zaradi enostavnega postopka, ki se vam lahko zakomplicira. V nadaljevanju podajamo natančne informacije in postopek, kako odstraniti zaščitno steklo za telefon v treh korakih in pri tem ohraniti steklo telefona nedotaknjeno. Včasih je zaščitno steklo potrebo odstraniti, če je preveč spraskano ali poškodovano in spokano, potem ne vidite več dobro na ekran telefona pa tudi dotik ni več zanesljiv in telefon ne reagira normalno.

Kakšno škodo lahko povzročite, če ne veste, kako odstraniti zaščitno steklo za telefon?

Zaščitno steklo je, še posebej za drage telefone z občutljivim kaljenim originalnim steklom pomembno, saj uspešno ščiti pred prahom, umazanijo, maščobo, politjem in mehanskimi poškodbami, kot so praske in odrgnine. Če ste ga dobro namestili, se odlično drži stekla telefona in ne gre zlahka dol, zato ste se gotovo vprašali, kako odstraniti zaščitno steklo za telefon brez, da bi povzročili večjo škodo?

Najbolje je, da se sami naučite, kako odstraniti zaščitno steklo za telefon. Če boste steklo odstranjevali z nečim, kar je mehansko, trdo in ostro, potem boste na kaljenem steklu vašega priljubljenega mobilnega telefona pustili lahko praske in odrgnine, ki se jih ne da več ostraniti. To pomeni, da vam niti novo zaščitno steklo ne bo več pomagalo, saj ne boste več dobro videli na ekranu.

Poleg tega se lahko zgodi, da telefon ne bo več tako odziven na dotik, kot je bil prej in vam bo povzročal preglavice v smislu, da boste nekaj hoteli narediti, pa ne bo reagiral po pričakovanjih.

Druga usodna napaka, ki jo lahko naredite, če ne veste kako odstraniti zaščitno steklo za telefon na pravi način pa je, da se odstranjevanja lotite s pomočjo kemikalij, ki bodo trajno poškodovale zaslon telefona. Tak zaslon bo moten in ni nobene možnosti, da bi še dobro videli, kaj se na zaslonu dogaja. Tako steklo je treba zamenjati na servisu, kar lahko stane več, kot nov telefon in se morate prej pozanimati o ceni.

Tretja napaka, ki jo lahko naredite pri odstranjevanju zaščitnega stekla za zaslon pa je, da uporabite preveliko količino tekočine, ki steče v notranjost telefona, če ni vodotesen in povzroči kratek stik v vezju telefona. V tistem trenutku je telefon mrtev in se ga običajno na servisu ne da popraviti, odvisno je sicer, kaj je pregorelo, je pa največkrat to usodna napaka.

Kako odstraniti zaščitno steklo za telefon v treh korakih na pravilen način?

Pa poglejmo kako odstraniti zaščitno steklo za telefon, ne da bi poškodovali kaljeno steklo telefona, ki je na boljših telefonih, na nizkocenovnih pa je dostikrat zaslon plastičen in zato je še veliko bolj občutljiv na praske ter kemikalije, kot steklen.

 

  1. korak – segrejte površino zaščitnega stekla

Prvi korak, kako odstraniti zaščitno steklo za telefon je previdno segrevanje zaščitnega stekla.

Skoraj vsa lepila, ki niso tako močna in so namenjena odstranjevanju, popustijo, če jih segrevamo in potem veliko lažje odstranimo zaščitno steklo. Ta postopek je precej znan pri odstranjevanju vinjete z avtomobilskega stekla. Deluje tudi v tem primeru.

Zaščitno steklo segrejete lahko s fenom, vendar bodite zelo pazljivi, saj ne sme biti zrak preveč vroč, ker bi lahko spodnje originalno steklo zaradi vročine počilo. Če zaznate preveč vroč zrak, potem fen oddaljite od telefona vsaj 15 ali več centimetrov. Površina naj bo le topla in ne preveč vroča.

 

  1. korak – dvignite steklo

Drugi korak, kako odstraniti zaščitno steklo za telefon je, da še toplo pogreto zaščitno steklo previdno dvignete s telefonskega zaslona. To storite lahko tako, da z nohtom dvignete najprej en rob zaščitnega stekla, nato postopoma še vse ostale. Dvignite samo toliko, da se steklo začne odlepljati.

Zdaj vam ostane le še sredina. Primite ožjo ali širšo stranico, odvisno, kateri vogali so se bolje odlepili in počasi povlecite zaščitno steklo. Če ga boste dvigovali, pa ne bo šlo, ga lahko prelomite. Če pa ga potegnete, bo s površine zdrsnilo in se ne bo poškodovalo ter hkrati ne bo poškodovalo steklene površine telefona.

In kako odstraniti zaščitno steklo za telefon, če nimate nohtov? Uporabite kakšen top predmet, kot so na primer kartice za trgovino ali bančna kartica, prav pridejo tudi topa lesena ali plastična strgala, ali kuhalnice za teflon.

Nikoli pa ne uporabite kovinskih predmetov in takih, ki so trši od stekla, da ne bi pustili prask na steklu.

 

  1. korak – odstranite ostanke lepila

Tretji korak, kako odstraniti zaščitno steklo za telefon je odstranjevanje ostankov lepila, ki so morda ostali na stekleni površini zaslona. Pri tem opravilu je dobro uporabiti plastične zaščitne rokavice, da ne puščate prstnih odtisov in maščobe na originalnem steklu, če boste potem namestili novo zaščitno steklo.

Za odstranjevanje je najboljši čisti alkohol, ki mu rečemo tudi špirit in se uporablja za razkuževanje ran. Vendar pozor, nikoli ne uporabite čistega alkohola, saj je 97 % in tudi lahko poškoduje steklo. Razredčite ga z vsaj polovico vode, najbolje destilirane za likalnike, ker je mehka.

Nujno uporabite mehke krpice, ki so specialno narejene za čiščenje stekel očal ali fotoaparatov, lahko tudi antistatične fine krpice iz mikrovlaken, ki so mehke, saj groba vlakna lahko močno poškodujejo površino stekla. Zato nikoli ne uporabite vate, novih tekstilnih krp, papirnatih robčkov in brisačk ali česa drugega.

Zdaj veste, kako odstraniti zaščitno steklo za telefon povsem varno, da bo vse tako, kot mora biti. Sicer se na nekaterih poslovalnicah mobilne telefonije tudi lotijo odstranjevanja in nameščanja zaščitnega stekla, kar pa vam bodo seveda zaračunali, problem pa je, ko poslovalnice niso odprte.

 

Kako namestiti novo zaščitno steklo za telefon?

Zdaj, ko veste, kako odstraniti zaščitno steklo za telefon in ste ga očistili, lahko z zaščitnimi rokavicami namestite novega tako, da odstranite zaščitno folijo in površino, tisto stran, kjer je lepilo, položite previdno na originalno steklo.

Zaščitno folijo držite tako, da jo imate med prsti po širini in se ne dotikajte lepila.

Vzemite plastično bančno kartico in previdno pogladite od sredine proti robovom, da se znebite zračnih mehurčkov.

Ko ste končali, še s prsti pogladite celotno površino zaščitnega stekla iz sredine v vse smeri in se prepričajte, da je lepilo dobro prijelo ter da ni nobenih zračnih mehurčkov več. Če so, še enkrat pogladite s kartico proti robovom, bodite pa zelo nežni pri tem opravilu.

Recent Posts