5 idej kako narediti ovitek za telefon


V današnjih časih si težko predstavljamo, da bi dan preživeli brez telefona, saj nam poleg za klicanje, služi še za veliko drugih stvari. Z njim fotografiramo najljubše trenutke, igramo igrice, poslušamo glasbo in se drugače z njim zabavamo. Ker pa je telefon kar draga zadeva in bi radi, da ga imamo dolgo časa, je pametno, da ga zaščitimo z etuijem, ki bo preprečil poškodbe, v primeru, da nam telefon pade na tla. Zadnje čase so moderni unikatni izdelki, zato vam v nadaljevanju podajamo nekaj idej, kako narediti ovitek za telefon s pripomočki, ki jih imate zagotovo doma.

Kako narediti ovitek za telefon z nogavico?

Potrebujemo: nogavico, ki še vedno služi svojemu namenu, torej ni strgana in obrabljena, po možnosti v najljubši barvi; škarjice; lepilo; majhni okraski, naprimer kamenčki, biserčki, plastični metuljčki, …

Nogavici enostavno na vrhnjem delu odrežemo odvečno blago, po meri velikosti telefona, tako, da tam kjer je peta ostane cela. Nanjo pa potem lahko nalepimo različne okraske, ali pa jo pustimo ne okrašeno. V vsakem primeru bo ovitek lep in unikaten.

Kako narediti ovitek za telefon s prozornim etuijem?

Potrebujemo: prozoren etui; najljubšo fotografijo; papir; barvice.

Fotografijo, ki jo želimo na etuiju, obrežemo v velikosti telefona in jo vstavimo pod  prozoren etui. Namesto fotografije, pa lahko narišemo sliko na papir in jo prav tako postavimo pod etui. Še bolj unikaten bo ovitek, če nam risbico narišejo otroci.

Kako narediti ovitek za telefon z lakom za nohte?

Potrebujemo: poljuben enobarven etui, priporočamo bel ali črn; lak za nohte, oziroma več različnih barv lakov.

Na enobarven etui enostavno z lakom za nohte narišemo različne vzorce, lahko so to pike, srčki, ali pa del etuija samo pobarvamo. Pustite domišljiji prosto pot in si pri ustvarjanju res dajte duška. Uporabite čim več kontrastnih barv, da bo končni izdelek še bolj zanimiv. Na koncu lahko etui pobarvamo, oziroma prelakiramo s prozornim lakom, ko se ta posuši, se naredi lepa glazura, ki barve še bolj poudari.

Kako narediti ovitek za telefon z vročim lepilom?

Potrebujemo: vroče lepilo, oziroma pištolo z lepilom; lak za nohte; barvni sprej.

Po celem zadnjem delu telefona s pištolico z lepilom rišemo vzorce, tako, da na nek način »prelepimo« celo površino. Tudi tukaj si lahko date duška z vzorci. Ko se lepilo posuši, ostane odtisnjen etui. Ker bo prozorne barve, tako, kot je lepilo, ga lahko po želji prebarvamo z lakom za nohte ali pa barvnim sprejem.

Kako narediti ovitek za telefon s tkanino?

Potrebujemo: tkanino po želji, lahko je to stara majica, kos usnja, star volnen pulover, ali drug najljubši kos tkanine; škarjice; lepilo.

Kos tkanine, ki smo ga izbrali lepo odrežemo po meri telefona in ga nalepimo na zadnji del telefona. Bolj kot je tkanina barvana in z vzorci, bolj unikaten bo etui.

Unikaten ovitek za telefon je super ideja, tudi če hočemo nekomu podariti unikatno darilo za rojstni dan ali pa kar tako. Čeprav so ideje, kako narediti ovitek za telefon videti lahke, je lahko za marsikoga to projekt, saj nismo vsi enako kreativni. Hitro se nam lahko kje zalomi, lahko nam lepilo ne prime, se lak ne posuši hitro in ga ponesreči razmažemo, nam škarjice uidejo izpod nadzora, ali pa enostavno nimamo vseh pripomočkov doma. Na srečo je na trgu veliko ponudbe z ovitki za telefon, ki so pravzaprav zelo poceni. Nekatere spletne trgovine ponujajo tudi, da vam lahko oni izdelajo čisto presonaliziran ovitek za telefon. To je mogoče še najboljša ideja.

Recent Posts