Je izdelava spletnih strani res tako zapletena?


Ljudje se glede zadev, kot je »domača« izdelava spletnih strani, danes očitno delijo na dva tabora. V enem so tisti, ki trdijo, da si vsakdo lahko izdela svojo spletno stran, v drugem pa posamezniki, ki so prepričani, da tisti, ki niso strokovnjaki na tem področju, z izdelavo lastne spletne strani naredijo več škode kot koristi in da je bolje stvar prepustiti strokovnjakom. Kaj pa, če vam povemo, da oboje drži? V nadaljevanju vam predstavljamo tudi tri razloge, zakaj (in v katerih primerih) se ni pametno lotevati izdelave lastne spletne strani. Tule pa lahko izveste, kaj vse vam glede izdelave strani ponuja podjetje, ki se s tem profesionalno ukvarja – https://www.g-soft.si.

Izdelava spletnih strani zahteva osvajanje novih znanj.

Spletno stran si lahko izdela vsak sam. Na spletu je precej informacij in orodij, ki nam omogočajo, da si izdelamo dokaj kvalitetno spletno stran. Še posebej enostaven za uporabo je WordPress, s katerim si lahko z le nekaj znanja programskih jezikov spletno stran oblikujemo po svoje. Vendar se ne želi vsak poglabljati v to. Če nimate časa in volje, da bi osvojili ta orodja, se izdelave raje ne lotevajte, saj dejansko lahko slaba spletna stran negativno vpliva na uspeh vašega posla. Izdelava spletnih strani, ki niso uporabnikom prijazne, namreč negativno vpliva na njihovo uporabniško izkušnjo, ta pa je pomemben faktor pri odločanju kupca, pri kom bo kupil izdelek – še posebej danes, ko obstaja veliko podjetij, ki ponujajo enak ali vsaj zelo podoben izdelek ali storitev.

izdelava spletnih strani

Pri »domačih mojstrih« lahko pride do zapletov, ki jih sami ne znajo rešiti.

Domača izdelava spletnih strani je dobra in poceni rešitev, ko vse poteka po načrtih, vendar lahko zaradi pomanjkanja znanja »poskrbite« za kakšen zaplet ali težavo, za odpravo katere se boste tako ali tako morali obrniti na strokovnjake. Zato je boljše, da se že od začetka zanesete na strokovnjake, ki bodo stvar opravili, kot je treba. Izdelava spletnih strani pri profesionalcih sicer ni zelo poceni, vendar ta cena odraža vse pozitivne plati, ki vam jih to prinese. Denar, ki ga boste zapravili za njihovo storitev, vam bo vaša nova, uspešna spletna stran v kratkem času povrnila.

Izdelava spletnih strani vam »odžre« čas, ki bi ga lahko porabili za posel.

Kot podjetnik, ki že ima nekaj izkušenj, verjetno poznate svoje močne in šibke točke. Prvim posvečate več časa, obveznosti, ki se tičejo drugih, pa predate ljudem, ki se nanje spoznajo, saj tako lahko več časa namenite svojim močnim točkam, kar seveda pozitivno vpliva na vaš posel. S spletno stranjo je enako. Zakaj bi izgubljali čas za nekaj, če veste, da stvari nikoli ne boste mogli opraviti tako dobro, kot nekdo, ki je temu posvetil velik del svojega življenja? Kot že rečeno, se vam bo finančni vložek za izdelavo profesionalne spletne strani povrnil z višjo stopnjo konverzije (prodaje), vi pa se raje osredotočite na to, kar vam gre najbolje – torej vodenje svojega posla.

Torej: ni nemogoče, da si sami izdelate svojo spletno stran, je pa vredno premisliti, ali se vam to izplača. Izdelava spletnih strani ni zelo zapleten proces, še posebej, če uporabljate orodja, s katerimi si lahko zadevo še dodatno olajšate (na primer WordPress), je pa potrebno imeti za to čas in znanje, ki ju mnogi nimajo. Namesto, da zaradi omejenega znanja in časa stvar opravite na pol in tako celo škodujete svojemu poslu, raje zaupajte strokovnjakom in dobili boste spletno stran, ki vam bo prinesla veliko več, kot boste zanjo zapraviti.

Recent Posts