Hitre ideje za zimske počitnice

Počitnice so čas, ko naj bi svojim otrokom privoščili sproščujoče dni brez misli na šolo. Da, tudi otroci potrebujejo odmor od svojih obveznosti – tako kot vi vsake toliko potrebujete nekaj dni dopusta, da znova vzpostavite stik sami s seboj. Zimske počitnice so torej narejene za počitek naših otrok, na nas pa je, da jim omogočimo tudi kakšno prav posebno doživetje.

Zimske počitnice

In hitre ideje za preživljanje zimskih počitnic? Seveda marsikomu najprej na mesto pade smučanje, pa vendarle je to nekaj, kar si v današnjem času mnogi le težko privoščijo, kaj šele, da bi se vsa družina za celoten teden odpravila na neko smučišče in tam bivala. Kje so potem še smučarske karte, vsi obroki itd … Seveda se da zimske počitnice preživeti tudi na drugačne načine. Kakšen dan se lahko odpravimo na kakšen izlet po Sloveniji. Pojdimo tja, kjer še nismo bili ali pa vemo, da bo tam za naše otroke veliko zanimivega in novega. Ni treba, da se odpravimo na stotine kilometrov daleč, ampak si lahko prav prijeten izlet omislimo tudi povsem v bližini doma. Zagotovo poznate kakšne skrite kotičke, ki jih je še vredno raziskati in obiskati. Če boste malo pobrskali po spletu, boste kmalu ugotovili, da različne organizacije nudijo počitniško varstvo oziroma različne aktivnosti, ki so zanimive otrokom različnih starosti. Ne nazadnje pa jim lahko tudi sami pripravite kakšno igro ali zanimivo aktivnost, seveda jo boste prilagodili starosti vaših otrok.

Prav nič pa ni narobe niti, če so nekaj dni doma, se družijo in zabavajo, pazite le, da jih ne boste preveč spominjali na šolo in šolske obveznosti, saj so zimske počitnice vendarle namenjene temu, da pozabijo na šolo oziroma se z njo ne ukvarjajo. Ste tudi vi svojemu otroku rekli, da mora med zimskimi počitnicami ponavljati in vaditi šolsko snov? Raje mu povejte kaj drugega, saj za šolo bo še dovolj časa med samim šolskim letom.