So etuiji za pametne telefone res samo še stvar preteklosti?


Pametni telefoni so postali naši stalni spremljevalci na vsakem koraku, saj niso več namenjeni le telefoniranju in pisanju SMS sporočil, temveč so prava pisarna, denarnica in multimedijska naprava v enem. Z vse pogostejšo uporabo pa se je povečala tudi možnost za poškodbe teh danes precej občutljivih in preciznih tehnoloških napravic. In če ste mislili, da so etuiji za telefone na poti v pozabo, ste se krepko zmotili – velja namreč ravno nasprotno. Etuiji še nikoli niso bili bolj iskano blago kot so v trenutnem času, zato je bogata tudi njihova ponudba na trgu.

Kakšni etuiji za telefone obstajajo?

Etuiji za telefone so v prvi vrsti zasnovani z mislijo na zaščito pametnega telefona, saj je ta podvržen mnogim praskam, poškodbam, umazaniji in še čemu. Lahko pa so tudi veliko več – npr. izviren modni dodatek ali celo miniaturna denarnica. Možnosti za izbiro je veliko, v osnovi pa so na voljo naslednji tipi ovitkov:

 

  • Etuiji glede na znamko telefona

Vsaka znamka mobilnega telefona ima posamezne specifike glede zunanjega izgleda, velikosti zaslona, razporeditve kamer ipd. in temu so prilagojeni etuiji za telefone vsake znamke. Mogoče je dobiti originalne etuije posameznega proizvajalca ali pa izbrati cenejše, univerzalne, pri izbiri pa je najpomembnejša njihova trpežnost in vzdržljivost ter kakovostna zaščita pametnega telefona.

 

  • Etuiji glede na material

Najbolj priljubljena zaščita za telefone so gumijasti ovitki, saj učinkovito zaščitijo telefon, pri tem pa ne spremenijo njegove izvorne oblike in ga ne odebelijo, temveč se prefinjeno zlijejo z njim. Gumijasti ali trši etuiji iz plastike so najpogostejša izbira uporabnikov, ki so navajeni telefon nositi v žepu in ga tudi pogosto uporabljajo, podobno pa velja za silikonske, ki so še bolj neopazni, tanjši in cenovno najugodnejši. Nekoliko dražji, a navadno tudi robustnejši so usnjeni etuiji za telefone, ki celovito zaščitijo mobilni telefon. Ti so že na videz prestižnejši, velikokrat so izdelani v obliki na preklop, kar jim omogoča še dodatno praktičnost.

 

  • Etuiji glede na obliko

Etuiji iz gume, silikona ali plastike so oblikovani tako, da zaščitijo samo zadnjo stran telefona, medtem ko si je za sprednjo stran oz. zaslon treba priskrbeti dodatno zaščitno steklo, ki zaslon varuje pred praskami ali celo zlomom. Druga možnost so preklopni etuiji za telefone, ki mobilno napravo ščitijo iz vseh strani, poleg tega pa imajo velikokrat še dodatne reže za shranjevanje kartic ali denarja, kar poveča njihovo praktičnost. Velikokrat so opremljeni z magnetnim zapiralom za hitrejše in lažje odpiranje in zapiranje. So nekoliko dražji, a lahko krati opravljajo več funkcij.

Etuiji za telefone so tako obvezna oprema vsakega telefona in nikakor ne pretekla modna muha – njihov nakup je priporočljiv že ob samem nakupu mobilnika. V neskončni ponudbi lahko izbirate med različnimi barvami, materiali in vzorci ter se z njimi izognete poškodbam ali celo uničenju telefona. Na prvo mesto zato postavite funkcionalnost in poskrbite za varnost vašega mobilnega spremljevalca.

 

Recent Posts